Гортензія мітловидна Ванілла Фрейз (Hydrangea paniculata Vanille Fraise)

450,00
грн.
Форма: прекрасний рясно квітучий сорт утворює прямостоящий кущ до 2 м у висоту. Квіти Гортензії метельчатої Vanille Fraise порівнюють з ванільно-полуничним ріжком через форму і колір. Зацвітає вона широкопірамідальним суцвіттям спочатку білого кольору, пізніше, від низу до верху забарвлюється в полунично-рожевий, восени темніє.
Група рослин: листяний чагарник.
Висота/діаметр: близько 1,5-2 м у висоту.
Швидкість зростання/сила росту: річний приріст 20-25 см.
Квіти: цвіте рясно і тривало великими суцвіттями, що зовні нагадують морозиво-ріжок. При розпусканні квіти ванільно-білі, потім поступово, від низу до верху, фарбуються в соковито-рожевий колір, а восени стають яскраво-малиновими. Довго зберігаються на гілках, а відцвілі суцвіття зрізають і використовують для флористичних композицій.
Час квітнення: з липня по вересень, часом триває до жовтня.
Листя: супротивно-розташоване, яйцевидної форми, щільні, шорсткі, злегка опушені, темно-зеленого кольору.
Пагони: рідко розгалужені, жорсткі, прямостоячі, буро-червоного кольору, згинаються під вагою квіток і надають рослині кулястої форми.
Коренева система: неглибока, розгалужена.
Ставлення до світла/інсоляція: підходять затінені, напівзатінені і сонячні місця на ділянці.
Вологість: вологолюбна, потребує регулярного поливу.
Вид грунту/грунту: Гортензія Vanille Fraise любить багаті органікою, пухкі, родючі, помірно вологі грунти, від кислих до нейтральних. На кислому грунті забарвлення квітів стає яскравіше, а на грунтах з нейтральною pH блідне. Не любить вапняних і піщаних грунтів. Підкислюємо в розумних межах хто чим може до 5 ph.
Застосування: Гортензія Ванілла Фрейз підходить для одиночних і групових посадок, при створенні контрастних квіткових композицій, композицій з хвойними породами, також з іншими листопадними і вічнозеленими, декоративними кущами. Використовують в якості яскравого квітучого живоплоту і для оформлення алей. Зрізані суцвіття використовують для букетів.
Температура/морозостійкість: сорт морозостійкий для всієї території України.
Переваги: Гортензія метельчата Vanille Fraise - самий рожевий сорт з метельчатих гортензій, її суцвіття порівнюють з ванільно-полуничним ріжком, був відзначений міжнародними нагородами за декоративне перехідне поєднання відтінків від білого до глибоко рожевого, яке можна спостерігати на кущі одночасно. Квітнення тривале і рясне. Пагони буро-червоного кольору, жорсткі, але під вагою квітів згинаються. Рослина морозостійка, добре росте і розвивається як на затінених, так і на сонячних місцях. * ® - сорт під охороною. Розмноження без дозволу забороняється.
Кліматична зона/зона морозостійкості: 4-8.