Кизильник гібридний Корал Б`юті (Cotoneaster lucidus Coral Beauty)

270,00
грн.
Опис сорту / властивості: кизильник Корал Б’юті - ідеальна вічнозелена ґрунтопокривна листяна рослина. Його дугоподібно зігнуті пагони надають кущику ширококрислату форму крони. А зелені листочки та помаранчеві плоди, які прикрашають його взимку, є головною перевагою цієї рослини. На відміну від кизильника даммера Ейхольц, у Корал Б’юті листочки трішки менші, але декоративних плодів набагато більше.
Габітус: листяний, сланкий кущ.
Розмір: доросла рослина при гарному догляді досягає 0,4-0,6 м заввишки і 1,5 м в діаметрі.
Швидкість зростання: швидкозростаюча рослина.
Пагони: довгі, дугоподібно зігнуті, темно-сірого кольору.
Листя: густо розташовані по всій довжині пагонів, блискучі, еліптичні, зверху темно-зеленого забарвлення, знизу – світліші. В дуже холодні зими змінюють колір на бордовий та частково опадають.
Квіти: в кінці травня кущ вкривається білим килимом маленьких квіточок з легким, медовим ароматом.
Плоди: оранжево-червоні, численні, кулясті ягоди, схожі на плоди горобини, неотруйні, приваблюють птахів, дозрівають у вересні і прикрашають гілки до весни наступного року (див. фото).
Світло: кизильник Корал Б’юті надає перевагу сонячним місцям, але гарно росте і в півтіні.
Волога: кращому розвитку цієї рослини сприяє помірний, регулярний полив, але може витримати і не довготривалу посуху та не витримує застою вологи.
Ґрунт: кизильник даммера невимогливий, добре росте на всіх видах ґрунтів, але краще себе почуває на родючих дренованих ґрунтах.
Застосування: кизильник Корал Б’юті – красивий декоративний кущ, широко використовується в озелененні садів і ділянок, зміцненні схилів, може рости як групами у вигляді огорожі вздовж садових доріжок, так і в гордій самоті, і навіть в горщиках на балконі, в діжці або чаші. З його допомогою можна замаскувати непривабливі місця на ділянці (компостні ями і т.д.). Кизильник стійкий до пилу і загазованості, отже - він прекрасно підійде в озелененні міських скверів і вулиць в якості живої огорожі. Яскраві ягоди кизильника приваблюють птахів, значить - пернаті друзі заодно і шкідників знищать.
Кліматична зона/зона морозостійкості: 6а - при належному догляді абсолютно вся територія УКРАЇНИ (5a - 7b)