Ялина звичайна Літл Джем. (Picea abies Little Gem)

1900,00
грн.
Ялина звичайна Літл Джем. (Picea abies Little Gem)4
Форма: вічнозелений карликовий чагарник гніздовидної форми з поглибленням в центрі, яке утворилося за рахунок відсутності головного стовбура. Округла в молодості, з роками робиться подушковидною.
Хвоя: світло-зелена, дуже густа, коротка, довжиною всього 3-5 мм. Гілки від центру рослини під однаковим кутом піднімаються вгору.
Розмір: висота дорослої рослини 0.3 - 0.5 м, діаметр крони 0.5 - 1 м. Річний приріст у висоту 2 см, завширшки 3 см.
Хвоя: голчаста, дуже густо розташована. Хвоїнки всього-на-всього 2 - 5 мм довжиною, дуже тонкі.
Світло: любить зростати на відкритому з усіх боків, сонячному місці. Тіневитривала.
Грунт: віддає перевагу добре дренованим супіщаним і суглинистим грунтам. Свіжі або вологі, помірно багаті поживними речовинами. Від кислих до лужних. Як і всі декоративні рослини не любить задернення пристовбурного кола якісними газонами.
Застосування: куляста ялина Рicea abies Little Gem відмінно виглядає в альпійських гірках, кам'янистих садах, а також ландшафті східного стилю. Компактна "подушечка" підійде для найменшої ділянки (завбільшки навіть у декілька квадратних метрів) і великих хвойних груп як рослина переднього плану. Подушкоподібна ялина підходить для вирощування в контейнері на вулиці біля входу в ресторани, котеджі, адміністративні будівлі. Обов'язково повинна потрапити у Вашу приватну колекцію хвойних. Використовується в рокаріях. Можна стригти як бансай.
Кліматична зона: 5a - морозостійка на території всієї України.